woensdag, 1. juli 2009 - 10:42 Update: 12-09-2018 21:59

Vijftien gewonden bij ongeval A2

Abcoude

Bij een ernstig verkeersongeval op de A2 ter hoogte van Abcoude zijn woensdagmorgen rond 10.15 uur 15 gewonden gevallen. Bij het ongeval waren drie touringcars en een vrachtwagen betrokken.

De hulpdiensten rukten massaal uit waaronder ook de traumahelikopter. Eén buschauffeur, die in de middelste bus reed, zat bekneld in zijn voertuig. De brandweer heeft hem bevrijd. Hij is na observatie in het ziekenhuis huiswaarts gezonden.

Van de vijftien gewonden zijn er 8 overgebracht naar een ziekenhuis. Volgens een woordvoerder van het KLPD zijn de overige 7 personen lichtgewond geraakt door rondvliegende glasscherven.

De 125 overige passagiers die in de bus zaten zijn met bussen overgebracht naar een hotel in Vinkeveen. Zij waren op weg naar een begrafenis van een medestudent die onlangs bij een verkeersongeval in Bunnik om het leven kwam.

Het betrof een kop-staartbotsing waarbij het voorste voertuig de vrachtwagen met aanhanger was. Alle drie de touringcars zijn in een kettingbotsing op elkaar ingereden waarbij de voorste bus op vrachtwagen inreed.

De A2 vanuit Amsterdam richting Utrecht was door het ongeval lange tijd afgesloten ter hoogte van Vinkeveen. Rond 15.20 uur werd de gehele rijbaan weer vrijgegeven. Verkeer richting Utrecht moest omrijden via Hilversum over de A9, de A1 en de A27.

Richting Amsterdam was op de A2 ter hoogte van het ongeval de linkerrijbaan ook tijdelijk afgesloten omdat er dieselolie op de rijbaan was gelekt die eerst moest worden verwijderd. Dit zorgde ook voor lange files. Ook de secundaire wegen rond de A2 liepen vol.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: