woensdag, 26. mei 2010 - 13:44 Update: 11-09-2018 10:18

Campagne op Pinkpop tegen agressie tegen hulpverleners

Landgraaf

Tijdens Pinkpop in Landgraaf starten jongeren dit weekeinde met de campagne 'Boeit me dat' Het doel van deze campagne is een grote jongerenbeweging creeren, die zinloos geweld scherp veroordeelt.

‘Buschauffeur in elkaar geslagen’, ‘ambulancebroeder bedreigd’ of ‘politieagent in het nauw door agressieve jongeren’. Deze berichten zijn steeds vaker in de kranten te lezen. Uit recent onderzoek blijkt dat vooral jongeren in de leeftijd van 14 tot 18 jaar betrokken zijn bij geweld tegen mensen met een publieke taak.

De jongeren van ‘Boeitmedat’, kinderen van hulpverleners, zijn het zat en willen dat dit zinloze geweld ophoudt. Daarom willen zij zelf duidelijk maken aan hun agressieve leeftijdsgenoten dat je met geweld tegen hun ouders niet ‘cool’ bent, maar juist een ‘loser’. Hun slogan: ‘Blijf met je handen van mijn vader of moeder af!’ De 17-jarige Veerle Bethlehem is een van de initiatiefnemers en dochter van een politieman: ‘Mijn vader probeert mensen te helpen, maar dat wordt hem steeds vaker onmogelijk gemaakt door gewelddadige jongeren. Dat is toch belachelijk! Ik wil dat mijn vader zijn werk veilig kan doen en heelhuids thuiskomt. Het geweld tegen onze ouders moet daarom stoppen.’
De jongeren gaan op allerlei manieren aandacht vragen voor het probleem en roepen iedereen op hun initiatief te steunen. Zo willen ze leeftijdsgenoten bewust maken en een brede jongerenbeweging op gang brengen. Ze willen met een zo grote mogelijke groep een vuist maken tegen het geweld. De jongeren van ‘Boeitmedat’ lanceren een nieuwe website, en zijn te vinden op allerlei sociale netwerken als Hyves, Facebook en Twitter.

Aftrap op Pinkpop
De officiële aftrap van ‘Boeitmedat’ is komende vrijdag, zaterdag en zondag op Pinkpop in Landgraaf. Daar presenteren de jongeren zichzelf èn waar ze voor staan in de speciale Boeitmedat-tent.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: