vrijdag, 15. oktober 2010 - 18:53

Coalitie Maastricht gevallen

Maastricht

In Maastricht is vrijdagochtend de coalitie van CDA, PvdA, Seniorenpartij Maastricht en D66 gevallen. De PvdA heeft aan de coalitiepartners laten weten dat zij van mening is dat er onvoldoende chemie bestaat tussen PvdA en CDA om de huidige coalitie voort te zetten. De coalitiepartijen hebben een beroep gedaan op alle wethouders om hun werkzaamheden vooralsnog te continueren.

De afgelopen drie weken overlegden de coalitiepartijen met elkaar over hoe nu verder nadat CDA-wethouder Luc Winants opstapte naar aanleiding van een discussie over de aankoop van het stadion van betaald voetbal organisatie MVV.

Onder leiding van een onafhankelijk voorzitter overlegden de partijen diverse keren onderling over het herstel van het vertrouwen. Vanochtend is duidelijk geworden dat de PvdA geen perspectief ziet in verdere samenwerking.

Burgemeester Jan Mans van Maastricht heeft, op verzoek van het seniorenconvent, prof. dr. Hans Kasper bereid gevonden om als informateur op te treden. Hans Kasper start zijn werk op maandag 18 oktober 2010. Hij rapporteert zijn bevindingen aan burgemeester Mans, waarna die het seniorenconvent zo spoedig mogelijk informeert.

De opdracht van de informateur is om bij alle politieke partijen in de gemeenteraad te inventariseren naar welke politieke samenwerking, als basis voor een nieuwe bestuurscoalitie, de voorkeur uitgaat.
Provincie:
Tag(s):