zaterdag, 9. oktober 2010 - 15:06 Update: 17-09-2018 14:49

Project Groene Goud succesvol

Venlo

Bij controles in akkerbouwgewassen in Noord- en Midden- Limburg zijn deze zomer 60 locaties met in totaal 5308 hennepplanten voortijdig opgespoord en vernietigd. Dit heeft de politie vrijdag bekend gemaakt.

De controle- en opruimacties werden gehouden in het kader van Het Groene Goud, het project dat illegale hennepteelt bestrijdt. Op dit moment worden nog zes personen gehoord in verband met mogelijke betrokkenheid bij illegale hennepteelt. Daar waar dat mogelijk is zal financieel verkregen vermogen uit de hennepteelt worden ontnomen.

De grootste locatie werd in Nederweert aangetroffen, waar 3600 planten tussen de maïs stonden. De meeste planten werden vanuit de lucht ontdekt, maar een tiental plekken werd door bewoners of voorbijgangers gemeld. Het merendeel van de locaties ligt in Midden-Limburg. Noord- Limburg, het gebied waar het Groene Goud het langste loopt, was nagenoeg ‘schoon’. Daarentegen werden in Brabant Zuid-Oost grote hoeveelheden hennep ontdekt. Het is aannemelijk dat de aanpak tussen 2006 en 2009 hiervoor gezorgd heeft. Dat kan wijzen op een verplaatsingseffect. De bakens die deelnemers aan het project in hun percelen plaatsen, hebben wederom hun nut bewezen. Slechts in één perceel werd hennep aangetroffen.

Het aantal aangetroffen planten en het aantal locaties is fors minder dan in 2009. Toen werden bijna 45.000 planten ontdekt.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: