woensdag, 6. januari 2010 - 11:12

PSV wil contract Afellay openbreken met veel geld

(Elf Voetbal) PSV wil het contract van Ibrahim Afellay openbreken, flink opwaarderen en verlengen. De Eindhovense club heeft dit bij diens zaakwaarnemer Rob Jansen kenbaar gemaakt. "Ze willen om de tafel", bevestigt de FIFA-agent.

Met het financiële gebaar richting haar middenvelder hoopt PSV haar sterspeler nog wat langer in Eindhoven te houden. Of de international dat ook ziet zitten, laat Jansen tegenover De Telegraaf in het midden. "We zijn bereid om te gaan luisteren. Daarna zullen we een keuze maken." Het huidige contract van de Utrechter loopt per 30 juni 2011 af. In die verbintenis is een gelimiteerde transfersom van zo'n tien miljoen euro opgenomen.

Afellay werd eerder deze week plotseling in verband gebracht met FC Barcelona. Iets waar volgens PSV, de speler zelf en diens zaakwaarnemer niets van waar is. Of beter gezegd, er is geen contact geweest tussen alle partijen. Sinds trainer Fred Rutten afgelopen zomer is aangetreden in Eindhoven, vervult Afellay een nieuwe rol. In plaats van aanvallende middenvelder vormt hij met Orlando Engelaar het defensieve middenveld. Daar doet hij het tot dusver uitstekend. Sinds gisteren is Afellay met PSV op trainingskamp in Valencia.
Categorie:
Tag(s):