woensdag, 1. december 2010 - 22:58 Update: 08-07-2014 1:01

PSV zet twee keer aan en overwintert in de Europa League

(Elf Voetbal) PSV moest minimaal één punt overhouden aan het duel met Sampdoria om ook na de winterstop nog in de Europa League uit te mogen komen.

Veel meer dan dat benodigde punt leek er voor de Eindhovenaren ook niet in te zitten. In de slotfase ging PS er toch nog met de drie punten vandoor, vlak nadat Sampdoria met tien man kwam te staan.

Fred Rutten vertelde voor de wedstrijd nog dat hij niet het elftal heeft om op een gelijkspel te voetballen, omdat zij altijd een doelpunt willen maken. Toch was daar vanaf het begin van het duel niets van terug te zien. De eerste echte kans liet even op zich wachten, maar was toch echt voor de thuisploeg. Guido Marilungo schoot de bal van dichtbij op de paal. PSV kon daar in de eerste helft niets tegenover zetten.

Na tien minuten spelen moest het spel in Genua voor tien minuten stil gelegd worden, omdat er problemen waren met een lichtmast die gedeeltelijk uitgevallen was. Daarna ging de wedstrijd verder maar het niveau ging absoluut niet omhoog. Sampdoria kwam nog voor rust verdiend op voorsprong. Een goede voorzet vanaf links werd door Giampaolo Pazzini met een snoekduik in de kruising gekopt.

Na de rust leek de thuisclub door te gaan drukken naar een verdubbeling van de score, maar geheel tegen de verhouding in kwam PSV op gelijke hoogte. Nadat eerst een goede actie van Jonathan Reis niet werd afgerond, kwam de bal voor de voeten van Ibrahim Afellay. Die zag Ola Toivonen vrij staan. De Zweed hoefde de bal alleen nog maar even in te koppen en deed dat ook.

De Eindhovenaren maakten ook geen aanspraak op de winst maar kregen deze toch. Het hardwerkende Sampdoria, dat moest winnen om nog kans te maken op de volgende ronde, kon geen vuist maken tegen een matig PSV. In de laatste minuten pakte Marilungo zijn tweede gele kaart en kon met rood vertrekken. Niet veel later kon Toivonen zijn tweede van de avond maken, omdat Marcus Berg de bal tegen de keeper schoot.

Door de overwinning is PSV door naar de volgende ronde. De laatste wedstrijd tegen Metalist Kharkiv is alleen nog voor de statistieken, want ook die club is zeker van de volgende ronde. Zij wisten met 2-1 te winnen van Debreceni.