dinsdag, 19. oktober 2010 - 11:19

Start campagne fietsverlichting

Venlo

Op 25 oktober 2010 start de landelijke fietsverlichtingscampagne ‘Val op!’. Zien en gezien worden is belangrijk voor de verkeersveiligheid. In de donkere wintermaanden is het voeren van een goede verlichting - voor en achter - dan ook verplicht. In Limburg wordt de campagne ondersteund door posters langs invalswegen, advertenties in dag- en weekbladen en acties op scholen.

Hoewel het aantal jongeren, dat een goede fietsverlichting voert, de laatste jaren is toegenomen, besteden zij nog steeds minder aandacht hieraan dan volwassenen. Daarom is deze campagne vooral gericht op jongeren tussen de dertien en zeventien jaar. Voor hen is de website valopmetjefiets bedoeld.

De slogan ‘Val op’ is kort en krachtig en appelleert aan de eigen verantwoordelijkheid. De boodschap is duidelijk: zorg ervoor dat je gezien wordt door andere weggebruikers. Niet alleen met verlichting, maar ook met reflectoren op de velgen, kleding of tassen.

De landelijke campagne wordt ondersteund door posters langs de invalswegen en advertenties in dag- en weekbladen. In Limburg controleert de politie in deze periode extra op een goede fietsverlichting en geeft daarbij voorlichting aan jongeren over verbetering van de eigen zichtbaarheid. Wat zijn de boetes? Rijden zonder voor- en/of achterlicht: € 35. Rijden zonder reflectie op de achterkant van je fiets, de trappers en de wielen of banden: € 20.

Een proef met de nieuwe actie ‘Fietsverlichting laat je zien!’ is net van start gegaan bij diverse scholen in de regio Venray-Venlo.
Provincie:
Tag(s):