vrijdag, 12. november 2010 - 14:41

Vluchtpoging automobilist eindigt tegen gevel van woning

Kerkrade

Een 22-jarige automobilist uit Valkenburg is in de nacht van donderdag op vrijdag tegen de gevel van een woonhuis aan de Sint Pieterstraat in Kerkrade gereden. Daarbij liep hij ernstig hoofdletsel op. Hij moest met behulp van de brandweer uit zijn auto worden bevrijd. Door de klap van de aanrijding ontstond er een gat in de gevel van het pand. De bewoonster werd in afwachting van het herstel van haar woning elders ondergebracht.

De bestuurder had kort tevoren op de Roda JC-ring de weg gevraagd naar Chevremont aan een burgerpatrouille van de politie. Toen hij na dit contact zijn weg vervolgde, trokken de agenten het kenteken van diens auto na bij de meldkamer van de politie en bleek dat de aanhouding van de eigenaar werd verzocht. De politiemensen reden vervolgens in de richting van Chevremont om naar de man te zoeken. Daar kwam hij hun tegemoet gereden. Toen de agenten hem maanden om zijn auto aan de kant te zetten reed hij er met hoge snelheid vandoor over de Sint Pieterstraat in de richting van Heerlen. De agenten keerden hun voertuig en reden er op behoorlijke afstand achteraan. Toen ze op de rotonde bij de Beukenbosweg kwamen zagen ze dat de betreffende auto tegen gevel van de woning aan de Sint Pieterstraat was gereden.

Tijdens het achternarijden over de Sint Pieterstraat werd zowel door het slachtoffer als door de politie een personenauto ingehaald. Van dit voertuig zijn geen gegevens bekend. De politie is op zoek naar de bestuurder van dit voertuig.
Provincie:
Tag(s):