woensdag, 21. december 2011 - 9:49 Update: 08-07-2014 0:55

Advocaatkosten Ajax lopen door Ten Have en co fors op

(ElfVoetbal) De raad van commissarissen van Ajax kosten de Amsterdamse club een vermogen aan advocaatkosten. In korte tijd staan Steven ten Have en co drie keer voor de rechter.

Vorige week stond de rvc tegenover mede-commissaris Cruijf een de trainers op De Toekomst. Waar Cruijff en zijn volgelingen de advocaatkosten uit eigen zak betaalden, kostte de verdediging van de rvc Ajax meer dan een ton. Zij werden bijgestaan door Peter Wakkie, die een uurtarief van 750 euro rekent.

Wakkie gaat nog meer geld van Ajax opstrijken nu Ten Have in beroep is gegaan tegen de uitspraak van de rechter. Op 18 januari staan hij en Cruijff opnieuw tegenover elkaar in de rechtbank. De rvc vindt de schorsing van de benoeming van Louis van Gaal, Danny Blind en Martin Sturkenboom niet rechtsgeldig.

In een derde zaak is Ten Have persoonlijk aangeklaagd door Tscheu La Ling wegens smaad. Binnen Ajax wordt Ten Have volgens De Telegraaf nadrukkelijk in de gaten gehouden of hij de advocaatkosten niet weer op Ajax verhaalt.
Categorie:
Tag(s):