maandag, 24. januari 2011 - 8:37

Auto-inbrekers en dieven aangehouden

Utrecht

De politie heeft zondagavond vier jongens aangehouden omdat zij hadden ingebroken in een auto.

Getuigen belden omstreeks 19.55 uur naar de politie omdat men zag dat een groep jongeren bezig was in te breken in een auto die geparkeerd stond op de Everard Meijsterlaan. Agenten gingen naar de opgegeven locatie en hoorden onderweg dat de verdachten inmiddels waren weggelopen in de richting van de Spinozabrug. Meerdere politie-eenheden zochten in de omgeving en troffen de groep van vier verdachten bij de Spinozabrug aan.

Het viertal, drie jongens van 17 en één van 16 jaar allen uit Utrecht, voldeden aan de opgegeven signalementen en werden aangehouden. Agenten liepen de route die de jongens hadden afgelegd terug en troffen de buit uit de auto aan. De ouders van de jongens werden in kennis gesteld.

Gestolen auto

Zondagavond wist de politie ook twee mannen aan te houden omdat zij in een auto reden die vermoedelijk gestolen was.

Tijdens de surveillance zagen agenten een auto met een Engels kenteken rijden in de omgeving van de Adam van Harenstraat. De agenten zagen dat de bestuurder een bekende was die voor een aantal zaken gesignaleerd stond. De man, 23 jaar uit Utrecht, werd aangehouden en de auto gecontroleerd. Met de auto was van alles aan de hand. Zo zat het chassisnummer niet op de plek waar dat hoorde, zaten er Engelse kentekenplaten op de auto en lagen er Duitse kentekenplaten in de kofferbak.

Het chassisnummer van de auto werd op een andere plek aangetroffen maar behoorde ook aan een andere auto toe. Ook de 30-jarige bijrijder uit Nieuwegein werd aangehouden omdat ook hij gesignaleerd stond. De mannen werden voor verhoor ingesloten op het bureau. De auto werd voor technisch onderzoek in beslag genomen.
Provincie:
Tag(s):