zaterdag, 19. maart 2011 - 11:25

Gestolen auto terug door ongeval

Vlissingen

In de nacht van vrijdag op zaterdag kwam er bij de Zeeuwse politie een melding binnen over een ongeval op de kruising Spuikomweg/Badhuisstraat/Koudekerkseweg in Vlissingen. Het ongeval bleek met een gestolen auto gebeurt te zijn. De eigenaar van de auto stond op hetzelfde moment aangifte te doen van zijn gestolen auto.

De agenten troffen op de plaats van het ongeval diverse getuigen van het ongeluk. Zij verklaarden allemaal dat de auto met hoge snelheid over de Spuikomweg had gereden. De bestuurder was via de berm aan de linkerkant van de weg tegen een verkeerspaal en over een aantal stoepjes gereden. Toen is de auto omgedraaid en achterwaarts over de kruising gereden. De auto kwam tot stilstand tegen een kademuur van de Schuitvaartgracht met zijn achterwielen hangend boven het water van die gracht. De inzittenden van de auto zouden zijn uitgestapt en keihard zijn weggerend.

Vragend naar het signalement van de bestuurder en zijn bijrijder kwamen de agenten erachter dat het signalement van de bestuurder wel heel erg overeenkwam met dat van de man die op dit moment aangifte wilde doen van de diefstal van zijn auto...

De agenten op het bureau hebben de man geconfronteerd met hun bevindingen en hebben de 26-jarige Vlissinger aangehouden. Uit onderzoek bleek toen dat de bijrijder mogelijk een 24-jarige Vlissinger zou zijn geweest en de agenten zijn hierop langs de woning gereden van deze man. Op aanbellen werd niet gereageerd, maar omdat de man moest worden aangehouden op last van de officier van justitie, hebben de agenten met geweld de deur geforceerd. Binnen werd de 24-jarige man aangetroffen en aangehouden. Hij is, net als de 26-jarige man, overgebracht naar een politiecel in Torentijd.

De auto van de 26-jarige Vlissinger is in beslag genomen voor onderzoek. De beide heren worden zaterdag verder verhoord.
Provincie:
Tag(s):