zaterdag, 26. maart 2011 - 14:44 Update: 08-07-2014 0:27

Golf dodelijk ongeval Floor van der Wal reed veel te hard

Amsterdam

Het ongeval op het Mercatorplein waarbij de 26-jarige Floor van der Wal afgelopen vrijdag om het leven kwam, heeft een aantal nieuwe feiten opgeleverd. Dit heeft de politie maandag bekendgemaakt.

Update 28-03-11 17.30 uur:
Uit onderzoek is inmiddels gebleken dat de bestuurder van de Volkswagen Golf met een veel te hoge snelheid heeft gereden. Vervolgens is hij via het voorsorteervak voor rechstaf (in de richting van de Jan van Galenstraat) alsnog rechtdoor gereden.

Daarbij kwam hij op de kruising van het Mercatorplein en de Jan Evertsenstraat in aanrijding met het slachtoffer, die ruim 30 meter verderop terecht kwam.

Meer inzittenden
Verschillende getuigen hebben verklaard dat op het moment van de aanrijding, behalve de bestuurder, vermoedelijk ook nog één of meer andere personen in de auto hebben gezeten.

Camerabeelden locatie aangetroffen Golf
Op de lokatie waar de betrokken Volkswagen Golf de ochtend van vrijdag 25 maart is aangetroffen, de Eastonstraat in Amsterdam West, zijn camerabeelden veilig gesteld die onderzocht worden.

Het onderzoeksteam is nog altijd op zoek naar getuigen die gezien hebben wanneer de Volkswagen Golf in de Eastonstraat is neergezet en wie daar is of zijn uitgestapt.

Daarnaast is het mogelijk dat de bestuurder van de Volkswagen Golf al eerder die avond soortgelijk rijgedrag heeft laten zien. Diegene die dat is opgevallen wordt ook verzocht contact op te nemen met het onderzoeksteam op het algemene politienummer 0900 – 8844.

Eerdere berichtgeving
In een ziekenhuis is vrijdagavond comédienne Floor van der Wal overleden aan de gevolgen van een ongeval waarbij zij betrokken was.

Van der Wal fietste op het Mercatorplein en werd geschept door een automobilist. Deze reed vervolgens door en Van der Wal werd gewond naar een ziekenhuis gebracht. De Hoofdstedelijke politie hield enkele uren later een 24-jarige man aan die mogelijk betrokken is geweest bij het ongeval .

Floor van der Wal werd bekend nadat zij in 2006 meedeed aan de Mis(s) verkiezingen. Ondanks dat ze uit de verkiezingen werd gestemd, was haar optredens op tv nog niet over. Zij kwam hierna in het EO programma 'ik heb spasme'. Hier ontpopte zij zich als stand up comédienne.

Floor van der Wal is 26 jaar geworden.
Categorie:
Tag(s):