zaterdag, 21. mei 2011 - 14:49 Update: 13-09-2018 12:18

Link tussen dode in huis Helmond en schietpartij Zwijndrecht

Den Bosch

In het onderzoek naar de schietpartij aan de Langeraarstraat in Zwijndrecht waar maandag 16 mei drie vrouwen om het leven kwamen is vrijdagavond een verdachte aangehouden. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

Na de aanhouding van de verdachte volgden twee doorzoekingen in woningen in Den Bosch en Helmond. Daarbij werd in de woning in Helmond een stoffelijk overschot aangetroffen.

Na onderzoek door het rechercheteam is vrijdagavond 20 mei onder leiding van de officier van justitie binnengevallen in een woning in Den Bosch.

Het arrestatieteam kon in de woning aan de Christiaan Huygensweg een tweetal mannen aanhouden onder wie een 25-jarige inwoner van Helmond die wordt verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij in Zwijndrecht.

De tweede man die in de woning in Den Bosch is aangehouden betreft een 45-jarige inwoner van Den Bosch. Tijdens de doorzoeking van deze woning is een vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen.

Aantreffen stoffelijk overschot

Op hetzelfde tijdstip werd binnengetreden in een woning aan de Markiesstraat in Helmond. Daar werd een stoffelijk overschot aangetroffen. Het slachtoffer is vermoedelijk door een misdrijf om het leven gekomen.

Medewerkers van Forensische Opsporing hebben een sporenonderzoek ingesteld. De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend. Het onderzoek wordt uitgevoerd onder leiding van de collega's van het korps Zuid-Holland-Zuid.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: