zondag, 28. augustus 2011 - 14:34 Update: 08-07-2014 0:57

Merel Blom één weigering op EK eventing

Derde Nederlandse teamruiter Merel Blom heeft met haar Umberto DB één weigering opgelopen in de cross van het EK eventing in Luhmühlen.

Op het hoofdterrein van het enorm natte Luhmühlen schoot Umberto langs de punt van hindernis 10B. In het vervolg van de cross ondervond de combinatie geen problemen meer, wel moest ze ook 28 strafpunten voor het overschrijden van de tijd incasseren. Nederland is met dit resultaat nog steeds in de race om de goede teamklasseringen. Een goede rit van laatste ruiter Raf Kooremans is daarbij wel belangrijk. Kooremans gaat iets na drie uur van start.

De Duitse Ingrid Klimke ging na de dressuur met een topscore van slechts 30 strafpunten aan de leiding en toonde zojuist haar topklasse door een geweldige cross binnen de tijd te rijden. Daarmee neemt ze met haar FRH Butts Abraxxas met afstand de leiding in de individuele wedstrijd over.
Over de tussenstand van de teams is nog niet veel te zeggen. De topteams hebben allemaal al een combinatie die uitgevallen is, en zijn dus afhankelijk van het resultaat van de laatste team combinaties.
Categorie:
Tag(s):