woensdag, 3. augustus 2011 - 18:27 Update: 10-10-2018 16:52

Twee ernstig gewonden na aanrijding met scooter

Maarssen

Bij een botsing woensdagnacht 3 augustus, waarbij een 29-jarige automobilist uit Nieuwegein en een scooter waren betrokken, raakten de twee opzittenden van de scooter ernstig tot zeer ernstig gewond.

Omstreeks 04.30 uur kreeg de politie een melding te gaan naar de Gageldijk in verband met een ongeval met letsel. Ter plaatse bleek dat een 23-jarige man uit Maarssen als opzittende van de scooter zeer ernstig letsel had opgelopen. Hij werd met spoed overgebracht naar het UMC.

De andere opzittende van de scooter wist met de zwaar beschadigde scooter weg te rijden. Een zoektocht volgde waarbij ook de politiehelikopter werd ingezet. Die zoektocht leidde wel tot het vinden van de beschadigde scooter in de struiken langs de Maarsseveense-vaart, maar de tweede opzittende van de scooter werd niet gevonden.

Die werd pas later getraceerd in een woning in Utrecht toen om een ambulance werd gevraagd. Uit onderzoek bleek dat het ging om de gevluchte opzittende, die was betrokken bij het ongeval op de Gageldijk. Hij werd met vermoedelijk ernstig inwendig letsel over-gebracht naar het UMC.

Voor zover nu bekend reed het tweetal op de scooter over de Gageldijk in de richting van Maarssen. De automobilist reed over de Gageldijk in de richting van Utrecht. De automobilist sloeg af met de bedoeling een erf op te rijden en kwam in botsing met de scooter, die vermoedelijk zonder licht reed. De Verkeersongevallenanalysedienst stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: