maandag, 11. april 2011 - 9:28 Update: 08-07-2014 0:59

Vink: 'Doelpunt Toivonen had afgekeurd moeten worden'

(Elf Voetbal) PSV heeft dankzij een omstreden treffer van Ola Toivonen alsnog een gelijkspel uit het vuur gesleept tegen SC Heerenveen.

Na het bekijken van de beelden, is arbiter Pieter Vink tot de conclusie gekomen dat het doelpunt eigenlijk afgekeurd had moeten worden. Toivonen maakte voorafgaand aan het doelpunt een overtreding die niet werd gezien door de arbiter.

"Toen ik de beelden bekeek, zag ik dat Toivonen een overtreding maakte", verklaarde de scheidsrechter na afloop tegenover de camera's van Eredivisie Live. "Had hij dat niet gedaan dan had er nog verdedigd kunnen worden. De goal had dus niet toegekend mogen worden. Ik heb het zelf niet geconstateerd en heb er niks over gehoord van mijn assistenten. Dat is ontzettend zuur, maar dat is het lot van de scheidsrechter", aldus Vink.

Dankzij de gelijkmaker van de Zweed blijft PSV nog in de titelrace. De ploeg van Fred Rutten had vandaag de koppositie kunnen heroveren na het gelijkspel van Twente (1-1 tegen Roda, red.). De Eindhovenaren staan met nog vier duels te gaan, nu twee punten achter de koploper uit Enschede.
Categorie:
Tag(s):