woensdag, 2. november 2011 - 21:53

Weer 2 aanhoudingen voor carjackings in Midden-Limburg

Weert

De politie heeft in het onderzoek naar drie carjacking incidenten die in april 2011 plaatsvonden in Weert, Baarlo en Maasbracht opnieuw twee verdachten aangehouden. Het gaat om een 21-jarige man uit Weert en een 33-jarige man uit Weert, meldt de politie.

Eerder werden er al drie personen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij deze carjackingen. Van deze drie personen zitten er nog twee vast. De derde verdachte is in vrijheid gesteld maar is wel nog verdachte.

De drie carjackingen vonden plaats op 10 april in Weert, op 14 april in Maasbracht en op 18 april in Baarlo. De 21-jarige man is maandag aangehouden in Weert en de 33-jarige man woensdagmorgen in Roermond. Het tweetal zit vast en de politie onderzoekt de zaak.

Bij de carjackings deden de daders zich voor als agenten en lieten ze auto's stoppen. Nadat de bestuurders uit de auto waren gestapt gingen de daders ervan door. Bij de carjacking incidenten in Maasbracht en Baarlo werd gebruik gemaakt van politie-uniformen. In alle drie de gevallen werd ook gebruikt gemaakt van een lichtbalk waar "stop politie" op was te lezen. Bij het incident in Weert werd met een vuurwapen gedreigd.
Provincie:
Tag(s):