maandag, 18. juli 2011 - 17:27

Zes weken gevangenisstraf voor autoinbraak

Utrecht

Een 19-jarige man uit Utrecht is veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes weken onvoorwaardelijk voor het plegen van een autoinbraak op de Meredith Willsonstraat in Utrecht.

De inbraak vond plaats op 19 februari 2011. De rechtbank acht bewezen dat hij samen met twee anderen uit een Volkswagen Passat een navigatiesysteem en een sd-kaart heeft gestolen.

De rechtbank is ervan op de hoogte dat de verdachte in de media bekend staat als een van de ‘treiterbroers’ uit Terweijde. Bij het bepalen van de strafmaat kan de rechtbank daar geen rekening mee houden. Daar heeft de Hoge Raad uitspraken over gedaan.

De rechtbank kan alleen rekening houden met zijn reputatie als de verdachte voor deze misdrijven al onherroepelijk veroordeeld zou zijn, als het direct verband houdt met het feit waarvoor hij nu veroordeeld wordt, of als de verdachte hierover een bekentenis heeft afgelegd en duidelijk is dat het openbaar ministerie daarvoor geen strafvervolging zal instellen. In deze zaak wordt de verdachte alleen veroordeeld voor de autoinbraak.

Het is niet voor de eerste keer dat deze verdachte voor de rechtbank moest verschijnen. Hij is eerder veroordeeld voor een poging tot inbraak. Destijds is een voorwaardelijke straf van 1 maand jeugddetentie opgelegd. De rechtbank heeft nu bepaald dat ook deze straf alsnog ten uitvoer zal worden gelegd.

De andere mededaders worden veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3 weken en 4 weken. De dader die een straf van 4 weken krijgt, is ook veroordeeld voor het mishandelen van zijn zus. Hij heeft haar op 28 augustus 2010 getrapt en geslagen.
Provincie:
Tag(s):