vrijdag, 6. januari 2012 - 20:33 Update: 22-09-2018 22:05

800 Huishoudens in de kou door brand in transformatorhuis

Rotterdam

Vrijdag rond het middaguur werd er brand geconstateerd in een transformatorhuisje op de kruising van de Apollostraat en de Amazonenlaan.

Dat zorgde korte tijd voor explosiegevaar en bovendien kwam er veel rook vrij. Daarom zijn de twee dichtstbijzijnde rijen woningen, twaalf in totaal, ontruimd. De brand veroorzaakte een urenlange stroomstoring. Het eerste deel van 110-Morgen had rond 20.00 uur weer stroom. Voor de directe omgeving van het transformatorhuisje is de verwachting dat het tussen 23.00 en 02.00 uur is is verholpen. De gezamenlijke hulpdiensten zijn de hele middag en avond in touw om de veiligheid te garanderen en te zorgen voor opvang voor hen die dat nodig hebben.

Behalve de directe omgeving leden ook huishoudens in 110-Morgen onder de storing. Buiten het brandende huisje werden namelijk ook drie verbonden transformatorhuizen in de omgeving uitgeschakeld. Deze konden pas weer ingeschakeld worden toen het afgebrande huisje veilig was bevonden. Rond 20.00 uur was het zover. Het huisje waar de brand in plaatsvond moet als verloren worden beschouwd. Stedin heeft daarom aggregaten laten komen, die na installatie ook de binnenring weer van stroom voorzien. Dit zal tussen 23.00 en 02.00 uur gereed zijn.

De stroomstoring duurde langer dan in eerste instantie voorzien. Bij het nablussen bleek er nog isolatiemateriaal in het dak en in de spouwmuren te smeulen. Het was daarom nodig om een deel van het dak en de muur te slopen. Deze complicatie zorgde voor een flinke vertraging voor netbeheerder Stedin, die er alles aan doet om de herstelwerkzaamheden zo snel mogelijk af te ronden.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: