donderdag, 12. april 2012 - 20:47 Update: 14-09-2018 17:52

Aanhouding poging doodslag en verkrachting prostituee

Nijmegen

In het grootschalige onderzoek naar de poging doodslag van een prostituee aan de Nieuwe Markt in Nijmegen heeft het onderzoeksteam een 31-jarige verdachte kunnen aanhouden als verdachte van poging doodslag en verkrachting.

Bijna twee maanden geleden, op zondagochtend 12 februari, werd een prostituee zwaar toegetakeld gevonden in een bordeel aan de Nieuwe Markt in het centrum van Nijmegen. De 24-jarige vrouw van Litouwse afkomst werd verkracht en voor dood achter gelaten door een onbekende klant. De politie startte die zondag een grootschalig onderzoek. Er werd een uitgebreid sporenonderzoek uitgezet, buurtonderzoeken gehouden, camerabeelden werden opgevraagd en uitgekeken, veel getuigen gehoord, flyers werden verspreid en passanten aangesproken. Enkele sporen werden doorgestuurd voor nader onderzoek naar het NFI.

Ook werd een reconstructie gemaakt en getoond in Opsporing Verzocht. Er werden meerdere getuigenoproepen geplaatst via lokale media. Dit leverde een aantal heel waardevolle tips op. Naar aanleiding van de uitzending van Opsporing Verzocht kreeg het onderzoeksteam informatie die uiteindelijk, na grondig onderzoek, heeft geleid tot de aanhouding.

De 31-jarige man uit Kleef (DLD) is dinsdag 10 april in Nederland aangehouden. Belangrijke getuigen zijn de afgelopen twee dagen gehoord en de woning van de verdachte is woensdag doorzocht op mogelijke sporen die toegevoegd kunnen worden aan het onderzoek. Enkele sporen zijn veiliggesteld. De verdachte is in verzekering gesteld en wordt vrijdag voorgeleid op verdenking van poging doodslag en verkrachting bij de rechter commissaris

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: