zondag, 22. januari 2012 - 14:00

Agent buiten bewustzijn geslagen in Kollum

Kollum

De politie stelt een onderzoek in naar de zware mishandeling van een politieagent. In de nacht van zaterdag op zondag rond 01.00 uur werd een man op de Oosterdiepswal bekeurd voor het drinken van alcohol op straat. Een groep personen die uit een horecagelegenheid kwamen bemoeiden zich hiermee en beledigden een agent.

Hiervoor werd een 53-jarige inwoner van Gerkesklooster aangehouden en naar een politieauto gebracht. De rest van de groep voldeed niet aan de vordering van de agenten om weg te gaan. Een 41-jarige inwoner van Gerkesklooster bleef de agenten beledigen en bedreigen. Hij werd ook aangehouden. Tijdens ruzie en tumult wat er na de aanhoudingen ontstond werd een agent hard op zijn hoofd geslagen en verloor hierdoor het bewustzijn. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis. Met behulp van ter assistentie gekomen agenten werden een 16-jarige inwoner van Twijzel en een 17-jarige inwoner van Gerkesklooster aangehouden.

De politie heeft met behulp van portiers van de in de buurt zijnde horeca en een hondengeleider van de politie, de groep uit elkaar gedreven waarna de rust terug keerde.

De 53-jarige die over was gebracht naar een politieauto had tijdens het tumult kans gezien om uit de politieauto te ontsnappen. Later die nacht heeft hij zich gemeld bij de politie.

De aangehouden verdachten zijn voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. De politie stelt een nader onderzoek in en sluit meer aanhoudingen niet uit.
Provincie:
Tag(s):