woensdag, 15. augustus 2012 - 8:08 Update: 14-09-2018 14:48

Auto met automatisch vuurwapen beschoten afrit A20 Schiedam

Schiedam

Woensdagochtend raakte een 18-jarige Rotterdammer gewond door glassplinters nadat zijn auto rond 02.20 uur werd beschoten op de ´ s-Gravelandseweg. Agenten hielden op de plek van het incident een 25-jarige Schiedammer aan. Daar werd ook een automatisch vuurwapen aangetroffen.

De Rotterdammer stopte voor een rood verkeerslicht ter hoogte van de oprit van de A20 Zuidbaan en zag hoe uit de bosschages een man op hem kwam afgelopen. De bestuurder vertrouwde het niet en trok op. Terwijl hij wegreed, werd er op zijn auto geschoten. De man belde direct met 112. Op de Zwaluwlaan in Schiedam liet hij agenten de schade aan zijn voertuig zien en gaf hij het signalement van de dader door. De man bleek lichtgewond door rondvliegend glas van een versplinterde autoruit.

Agenten begonnen direct een groot onderzoek in de omgeving. Op de plek van het incident zagen agenten in de bosschages een man die qua bouw en kleding precies voldeed aan het opgegeven signalement. De man werkte pas aan zijn aanhouding mee toen agenten hun vuurwapen trokken. In de directe omgeving werd een automatisch vuurwapen aangetroffen. Ook lagen er hulzen.

De politie heeft geen reden om aan te nemen dat dader en slachtoffer elkaar kenden. Wat het motief van de 25-jarige verdachte is zal uit verder onderzoek en verhoor moeten blijken.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):