dinsdag, 6. november 2012 - 17:45

Bed in brand bewoner komt om het leven in Amsterdam

Amsterdam

Een 49-jarige bewoner van een woning aan de Van der Hoopstraat is Maandagavond om het leven gekomen. Hij lag op bed en zijn matras is in brand gevlogen. Het slachtoffer was hulpbehoevend en lag aan de zuurstof. Onderzoek door rechercheurs van Bureau Districtsrecherche West heeft uitgewezen dat de brandhaard op bed is begonnen. Het slachtoffer was een roker.

Omstreeks kwart voor zeven zag een medewerker van thuiszorg rook en een rode gloed in de woning aan de begane grond aan de Van der Hoopstraat. Zij heeft onmiddellijk 112 gebeld en met behulp van een buurman is getracht bij het slachtoffer te komen. Door de rook was dat onmogelijk. Door een ruit in te slaan en gebruik te maken van een brandblusser heeft de buurman nog getracht de brand van buitenaf te blussen.

De brandweer heeft uiteindelijk de brand geblust en trof op een bed het stoffelijk overschot aan van een mens. Vandaag is vastgesteld dat het hier gaat om de bewoner.

Onderzoek door rechercheurs van Bureau Districtsrecherche West heeft uitgewezen dat de brandhaard op bed is begonnen. Het slachtoffer was een roker.
Provincie:
Tag(s):