donderdag, 21. juni 2012 - 23:29 Update: 08-07-2014 0:49

Beerput Oranje open: 'Arrogante gedrag Afellay en Van Persie niet gepruimd'

Amsterdam

(Elfvoetbal) "Gregory van der Wiel hield zich met alles bezig, behalve met voetbal. Robin van Persie en Ibrahim Afellay zonderden zich af en Mark van Bommel werd niet serieus genomen."

De eerste onthullingen rond het Nederlands elftal tijdens het EK in Polen en Oekraïne komen nu naar buiten. Oranje verloor tijdens de continentale titelstrijd al haar drie wedstrijden en kon al na een week naar huis. De beerput gaat nu langzamerhand open. VI verspreidde nog een tweetbericht om naar VI Oranje te kijken.

Daarin nam Johan Derksen het woord. "Mark van Bommel werd op geen enkele wijze geaccepteerd. Wat hij zei, werd niet serieus genomen. Hij werd gezien als een sprekende pop van de bondscoach en aangesproken met assistent-bondscoach."

"Gregory van der Wiel is niet goed bij zijn hoofd, werd geconcludeerd bij Oranje. Die jongen was met alles bezig, behalve met voetbal. Hij heeft een eigen kledinglijn en maakte daar vele overuren voor. En hij was met hiphopmuziek maken. En zijn haar bijhouden. De spelers hebben hem gezien zonder headphone. Alleen bij wedstrijden en trainingen deed hij hem af."

Arjen Robben zou zich op hebben gesteld als grote egotripper. "Ik? Hoe kun je nu kritiek op mij hebben?", zei hij hebben uitgestraald richting de spelers en de technische staf. Klaas-Jan Huntelaar en Rafael van der Vaart zouden als sfeerverpesters hebben gediend. "Wij spelen niet en moeten wel spelen."

Het meest extreem zou het gedrag van Robin van Persie en Ibrahim Afellay zijn geweest. "Vanaf het begin hebben ze zich buiten de groep geplaatst. Afellay wordt gehaat. Hij gedroeg zich als 'ik speel bij Barcelona. Waar speel jij?' Hij zag iedereen als piepeltjes. Zo stuitend arrogant gedrag. Als er iemand jarig was of men wilde een cadeautje geven, had hij nooit geld bij. Hij was te karig om een tientje te geven."

"Van Persie kwam ook binnen met dat gedrag. Ik ben de beste speler van Engeland. Die twee zijn samen opgetrokken. Af en toe kwam Khalid Boulahrouz daar bij. Maar daarbuiten. Iedereen stoorde zich eraan dat Van Persie niet met de pers praatte." De enige, die een uitzondering vormde, was volgens Derksen Wesley Sneijder. "Hij wilde de kar trekken. Hij wilde het elftal op de been houden. Hij was voorstander van Robben als linksbuiten en Dirk Kuijt op rechtsbuiten. Een rechtspoot op rechts, een linkspoot op links. Kuijt verdedigt mee, is een zekerheidje. Daar heb je iets aan."
Categorie:
Tag(s):