donderdag, 21. juni 2012 - 10:44 Update: 08-07-2014 0:49

De Mos: 'Bert moet eer aan zichzelf houden'

(Elf Voetbal) Aad de Mos vindt dat Bert van Marwijk beter kan vertrekken bij het Nederlands elftal. De troebele relatie tussen de bondscoach en de spelersgroep is volgens De Mos niet meer te herstellen.

"Er is zó veel gebeurd, dat Bert naar mijn idee het beste de eer aan zichzelf kan houden", aldus de Hagenaar in het Algemeen Dagblad. "Hij heeft het goed gedaan, maar zijn hoogtepunt is geweest. Hij is nu op een glijbaan terechtgekomen en komt daar niet meer van af. De KNVB moet een bondscoach nemen die met een schone lei kan beginnen. Bij clubs werkt het ook op die manier. Dat is logisch en begrijpt iedereen."

"Zo zijn de wetten van de voetballerij nu eenmaal", zei De Mos, die zag dat Oranje niet als één groep opereerde. "De reacties van de spelers in het veld op hun coach zijn veelzeggend. De hiërarchie is veranderd en het spel is niet geweldig. Oranje bestaat uit verschillende kampen. Als er kampen zijn, ben je kansloos. Dan wordt er niet meer over het spel gesproken. Het is niet prettig werken voor Van Marwijk als straks alles weer wordt opgerakeld."

"Wie Van Marwijk moet opvolgen? Iemand met internationale ervaring. Van Gaal is vrij, maar ook Adriaanse, Cruijff en Van Hanegem. Er zijn veel coaches beschikbaar uit wie je kunt kiezen. Als de vis stinkt, moet je bij de kop beginnen. Maar ik zou wel het hele plaatje meenemen: de spelers, de coach, de elftalleider en de perschef. Ik zou er een gehele nieuwe staf ingooien. Deze staf zit nu lang genoeg bij elkaar", besluit De Mos.
Categorie:
Tag(s):