maandag, 9. juli 2012 - 9:16

Drie gewonden en dode kat bij woningbrand in Amsterdam

Amsterdam

Bij een brand aan de Reinier Claeszenstraat in stadsdeel West in Amsterdam zijn maandagochtend drie mensen gewond geraakt en is een kat overleden.

De brand brak uit rond 09.00 uur in een woning op de begaande grond van een vier hoog tellend appartementengebouw. Bij aankomst is de brandweer direct overgegaan tot redding van twee personen van een daarboven gelegen appartement.

Zij konden de woning niet ontvluchten vanwege de heftige rookontwikkeling die bij de brand vrij kwam. Ook een ander persoon is door de brandweer opgevangen. Deze persoon had snijwonden opgelopen tijdens zijn vlucht naar buiten. Alle drie de slachtoffers (waarvan twee rookvergiftiging hadden opgelopen) zijn naar een ziekenhuis overgebracht.

De brandweer had de brand snel onder controle. Tijdens het blussen trof men een dode kat aan die door verstikking om het leven is gekomen. De brand is veroorzaakt door een brandende gasleiding, aldus een woordvoerder van de brandweer. De oorzaak van het ontstaan van de brand wordt onderzocht. De schade is aanzienlijk.
Provincie:
Tag(s):