dinsdag, 18. september 2012 - 13:50 Update: 08-07-2014 0:26

Drie jaar cel voor inbraak in huis Hans Breukhoven

De 29-jarige Mohammed K. , de ex-vriend van Constanza Breukhoven, is veroordeeld tot tot een celstraf van negen maanden voor de inbraak in de kluis van Hans Breukhoven in Wassenaar. Naast de celstraf moet K. een schadevergoeding van bijna € 300.000 betalen.

Bij de inbraak in de woning in Wassenaar zijn waardevolle horloges, een kluis met grote geldbedragen, persoonlijke documenten, aandelen aan toonder met een aanzienlijke waarde en buitenlandse valuta gestolen.

De rechtbank nam het K. kwalijk om samen met de dochter van Breukhoven misbruik te maken van het vertrouwen in hen. Constanza had de toegangs- en alarmcodes van de woning van haar vader gekregen, omdat hij op vakantie was. Hierdoor wist K. zich een toegang te verschaffen tot de woning. Volgens de rechtbank is zijn rol in het geheel zo groot geweest is, dat hij mededader is wanneer hij de inbraak niet zelf gepleegd heeft.

Constanza Breukhoven werd eerder in hoger beroep veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur en een gevangenisstraf van 120 dagen op, waarvan 82 voorwaardelijk.
Categorie:
Tag(s):