zondag, 29. januari 2012 - 11:28 Update: 24-09-2018 17:48

Dronken tiener (15) ramt moeders auto in pizzeria

Sint Willebrord

Een jongen (15) uit Sint Willebrord heeft zaterdagavond rond 22.30 uur de auto van zijn moeder door de gevel van een pizzeria in de Dorpstraat geramd. Dit heeft de politie zondag bekendgemaakt.

Hij had te veel gedronken (520 ug/l). Samen met 3 vrienden, die ook in de auto zaten, rende hij weg na het ongeval. De politie heeft uiteindelijk vier jongeren aangehouden, één voor joyriding en 3 voor het verlaten van een plaats na ongeval.Twee agenten die surveilleerden in de Hendriksstraat zagen een auto rijden met enkel stadslichten aan. Zij moesten uitwijken om een aanrijding te voorkomen. De bestuurder van de auto gaf te veel gas waardoor hij op de Dorpstraat terechtkwam en tegen een paaltje aanreed.

Pizzeria binnen
Daarna reed hij vol gas de Dorpstraat over. Hij verloor kennelijk de macht over het stuur en ramde met de wagen door de gevel en de ruit van een pizzeria. Het voertuig kwam in het restaurant vlak voor een tafeltje met eters tot stilstand.De inzittenden van de auto, een meisje van 14, een jongen van 14 en een jongen van 16, allen uit Etten-Leur, probeerden weg te komen, waarop de agenten de achtervolging inzetten en de bijrijders hebben aangehouden.De bestuurder van het voertuig is in zijn woning aangehouden. De moeder van de jongen heeft aangifte gedaan van joyriding. De gemeente heeft zorg gedragen voor het stutten van het pand.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: