vrijdag, 13. januari 2012 - 13:02

F-16’s helpen politie bij achtervolging

Odiliapeel

Twee gevechtsvliegtuigen van de Vliegbasis Volkel hebben donderdagavond de politie in Zeeland geholpen bij hun zoektocht naar een verdachte man.

Ook een jeep van de luchtmachtbasis leverde ondersteuning. De politie had na een wilde achtervolging even daarvoor, 2 medeverdachten aangehouden.

Een surveillancewagen zag rond 20.00 uur in Odiliapeel een auto rijden met gestolen kentekenplaten. Nadat de agenten de inzittenden wilden controleren gingen die er met hoge snelheid vandoor.

De verdachten reden zich uiteindelijk vast in een sloot vlakbij de vliegbasis, waarna het drietal uit de auto probeerde te vluchten. Dat lukte één van hen; de politie rekende de andere 2 in.

Samenwerking
Op het moment van de melding stonden de F-16’s klaar op de startbaan vanwege een andere missie. De toestellen zetten direct koers naar de gevraagde locatie om de politie bij te staan. Dit gebeurde in nauwe samenwerking met een helikopter van het KLPD.

Het militaire voertuig deed dienst om in de drassige grond een deel van het zoekgebied uit te kammen. De man werd niet gevonden, waarna de gevechtsvliegtuigen later op de avond hun eigenlijke missie vervolgden. Ook de terreinwagen keerde onverrichter zake terug naar de basis.

Bellen
De politie rekende de verdachte in de loop van de nacht alsnog in. Dat gebeurde na een melding van een burger, die de situatie niet vertrouwde toen de verdachte bij hem aanklopte om te mogen bellen.
Provincie:
Tag(s):