zaterdag, 22. september 2012 - 18:43 Update: 08-07-2014 0:46

Feyenoord zonder capriolen, Van Bommel zoekt kaartpartner

(ElfVoetbal)De Eredivisie-wedstrijd die zondag het meest uit het oog springt, is natuurlijk PSV - Feyenoord. De verwachtingen zijn hoog, zowel in Eindhoven als in Rotterdam.

Bij beide clubs heeft de afgelopen tijd een keeperswissel plaatsgevonden. PSV-coach Dick Advocaat passeerde Przemyslaw Tyton, die in dienst van de Noord-Brabanders nog niet volledig heeft weten te overtuigen, voor Boy Waterman in de verloren Europa League-groepswedstrijd tegen Dnipro Dnipropetrovsk (2-0). Onduidelijk is nog wie er zondag onder de lat staat bij PSV.

Bij Feyenoord keept Konstantinos Lamprou vanwege de blessure van eerste doelman Erwin Mulder. Nog niet bekend is wie de tweede doelman van de Rotterdammers gaat worden. Een liesblessure houdt Ronald Graafland mogelijk buiten de selectie, terwijl A1-doelman Boy de Jong last heeft van een slijmvliesontsteking. Daardoor krijgt A1-reservekeeper Michel Franken mogelijk een kans.

Ronald Koeman zal niet veel wijzigingen doorvoeren bij Feyenoord. "Verwacht niet veel capriolen. Dit is een ander Feyenoord dan vorig seizoen en met de nieuwe spelers moeten we groeien als team. In zo'n geval is het beter om je spelers zekerheid en vastigheid te bieden", aldus de 49-jarige oefenmeester in De Telegraaf.

Jordy Clasie beaamt tegen VI dat het huidige Feyenoord anders is dan het Feyenoord van vorig seizoen. "We moeten realistisch zijn en ons focussen op plek vier of vijf. Er zijn veel goede spelers vertrokken; belangrijke krachten met veel ervaring. Zij brachten extra kwaliteiten met zich mee. John Guidetti schoot er bijvoorbeeld zomaar drie in. Dat zijn kwaliteiten die je als team inlevert. Er zijn veel echte teamspelers voor teruggekomen. Waar het nog aan schort zijn de doelpunten. Ik hoop dat Graziano Pellè daar verandering in kan brengen, door de ballen er zelf in te schieten of door anderen te laten scoren. Hij maakt tot dusver een goede indruk. Je kunt hem zowel over de grond als door de lucht aanspelen. Hij is balvast en brengt op die manier rust in de ploeg. Dat is belangrijk voor het team. Hij zorgt ervoor dat andere spelers kunnen aansluiten."

Bij PSV lijkt er sprake te zijn van een generatiekloof tussen Wilfred Bouma (34), Orlando Engelaar (33) en Mark van Bommel (35) enerzijds en de rest van de selectie anderzijds. Het AD maakt melding van een veelzeggende situatie, die zich afgelopen donderdag voordeed in het vliegtuig op weg naar Oekraïne. Terwijl de meeste selectieleden van PSV een koptelefoon op hun hoofd hadden gezet, stapte Van Bommel naar achteren om te vragen of iemand misschien een pak kaarten bij zich had. Niemand reageerde. Van Bommel is er overigens vanwege een schorsing niet bij tegen Feyenoord.
Categorie:
Tag(s):