vrijdag, 30. maart 2012 - 10:08 Update: 08-07-2014 0:53

Hippisch Nederland in mondiale top zeven

Nederland is één van de slechts zeven landen die met drie teams
afreizen naar de Olympische Spelen in Londen. Naast gastland Groot- Brtitannië zijn dat Australië, Canada, Duitsland, de USA, Zweden en Nederland.

Daarmee behoort Nederland voor het eerst sinds de Olympische Spelen van 1992, die in Barcelona plaatsvonden, in alle drie Olympische disciplines met een team tot de deelnemers.

In de springsport komen ruiters uit 26 landen aan de start. Daaronder15 teams, aangevuld met 15 individuele ruiters uit elf landen, met een maximum van twee ruiters per land. In de springsport bestaat een team uit maximaal vier combinaties en minimaal uit drie. Bij een team met vier ruiters mag het
resultaat in de onderdelen die meetellen voor het teamresultaat van de slechtst presterende ruiters per manche worden geschrapt. In totaal nemen 75 springruiters deel aan de Spelen.

In de dressuur komen in totaal ruiters uit 24 landen aan de start. Elf landen komen met een team bestaande uit drie combinaties aan de start, aangevuld met 17 individuele combinaties, waaronder een vierde individueel deelnemende ruiter voor Groot-Brittannië, Duitsland en Nederland. In de landenwedstrijd voor de dressuurruiters, waarvan het klassement pas wordt opgemaakt na de Grand Prix én de Grand Prix Special, kent men geen schrapresultaat en tellen alle drie de prestaties mee. In totaal nemen 50 dressuurruiters deel aan de Olympische Spelen.
Categorie:
Tag(s):