zondag, 23. september 2012 - 19:56 Update: 08-07-2014 0:46

Kleine crisis bezweerd, PSV rekent af met Feyenoord: 3-0

Eindhoven

(Elfvoetbal) En zo viel alles op z'n plek in Eindhoven. Keeper Boy Waterman verrichtte een wonderredding, de kleine Georginio Wijnaldum scoorde met het hoofd en Luciano Narsingh krikte zijn productie weer eens op. PSV versloeg Feyenoord met 3-0 en nestelt zich naast Ajax in de top van de Eredivisie.

In een eerste helft die bol stond van het balverlies en de onnauwkeurigheden, had PSV al op voorsprong moeten komen. Timothy Derijck, Georginio Wijnaldum en Marcelo schrokken van de grote mogelijkheden die hen geboden werden en faalden echter in de afwerking.

De grootste kansen waren voor Luciano Narsingh, die veel te hard en gehaast naast schoot, en Ola Toivonen, die met een prachtknal de lat toucheerde. Feyenoord zette daar een miniem schietkansje van de uitstekend spelende Graziano Pellè tegenover.

Gezien deze verhoudingen leken de Rotterdammers niets te vertellen hebben in Eindhoven, maar dat klopte slechts gedeeltelijk. PSV speelde zeer aanvallend, met een gehavende defensie (geen Przemyslaw Tyton, Wilfred Bouma en Jetro Willems), veel ruimte in de rug en was daardoor kwetsbaar in de omschakeling.

Normaal gesproken weten mannen als Jordy Clasie, Wesley Verhoek en Ruben Schaken wel raad met zulke gaten die tegenstanders laten vallen, maar met name eerstgenoemde had totaal zijn dag niet. Passes kwamen amper aan en regelmatig werden de verkeerde keuzes gemaakt.

In de tweede helft rechtte Feyenoord de rug niet, bleef PSV drukken en was het wachten op de 1-0. Die viel, na grote kansen voor Lens (net naast) en Pellè (giga-redding van Waterman met de voet), dankzij een pegel van Toivonen. Niet lang daarna kopte nota bene Wijnaldum de beslissing achter keeper Kostas Lamprou.

Het slotakkoord was voor Narsingh, die de bal mooi over de Griekse goalie heen liftte. Zo meldt PSV zich naast Ajax in de top van de Eredivisie, maar onderstreepte het duel nog maar eens haar wisselvalligheid. Want een ploeg die niet eens geweldig hoeft te spelen om Feyenoord met 3-0 opzij te zetten, hoeft toch zeker in uitduels zoveel te laten liggen.
Categorie:
Tag(s):