woensdag, 12. september 2012 - 9:19 Update: 22-09-2018 22:18

Oorzaak explosies Nuon-centrale nog onbekend

Velsen-Noord

Bij een explosie in de Nuon-centrale aan de Hoflaan in Velsen-Noord zijn woensdagochtend acht mensen gewond geraakt, waarvan drie ernstig. Over de oorzaak van de explosies is nog niets bekend en zal een onderzoek meer duidelijkheid moeten gaan geven.

Dat meldt een woordvoerster van de veiligheidsregio Kennemerland.
Rond half negen vond een grote explosie plaats in de gascentrale van Nuon, gevolgd door kleinere explosies. De centrale werd direct ontruimd.
Acht mensen raakte gewond, waarvan drie met spoed en met brandwonden werden overgebracht naar een ziekenhuis. Ook de andere gewonden zijn vervoerd. De explosies hebben geen gevolgen voor de stroomvoorziening in de omgeving.

Update
De explosies hebben geleid tot een kleine brand die snel geblust was, zo laat een woordvoerster van de veiligheidsregio Kennemerland weten. Het heeft een hele tijd geduurd voordat de brandweer naar binnen kon om de ruimte te verkennen omdat ze er zeker van moesten zijn dat hoogspanning eraf was en dat er niets meer kon gebeuren. Inmiddels is de ruimte veilig verklaard voor verder onderzoek en kon de brandweer het gebouw in.
Over de oorzaak van de explosies is nog niets bekend. Er is een onderzoek ingesteld naar de oorzaak.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: