dinsdag, 25. september 2012 - 9:32

Op hol geslagen paard zorgt voor 'wild west' taferelen

Een op hol geslagen paard met huifkar heeft afgelopen zaterdagmiddag in Margraten en Cadier en Keer voor ware 'wild west' taferelen gezorgd.

Een motoragent werd rond drie uur op een veldweg bij Margraten plots ingehaald door een huifkar. Er bleek niemand de huifkar te besturen en achterop het opstapje zat een van angst schreeuwend en huilend 7-jarig Maastrichts meisje. Die bleek later - tijdens een verjaardagsfeest- als laatste uit de huifkar te hebben willen stappen, toen het paard ergens van was geschrokken en er tussenuit ging zonder dat zijn baas op de bok zat.
Het paard moest op de veldweg enigszins in de remmen doordat er een trekker stond. Dat gaf de agent de gelegenheid het meisje toe te schreeuwen van het opstapje te springen. Het meisje deed dit en viel op haar rug. Een 41-jarige man uit Lochem, die op dat weggetje fietste, ontfermde zich direct over het onfortuinlijke meisje.

Inmiddels galopperde het paard met 1 pk volle kracht richting Cadier en Keer en naderde de Rijksweg. De motoragent koste het veel moeite om het verkeer te waarschuwen voor het naderend gevaar. Zelf werd hij bijna omver gereden door een uitwijkende personenauto.
Eenmaal over de Rijksweg, waar de huifkar op een haar na omviel, rende het beest een woonwijk van Cadier en Keer in. Daar riep de agent de hulp in van een taxichauffeur en vroeg hem luid zijn wagen dwars te zetten. De agent probeerde inmiddels ook het paard af te remmen door links van het beest te gaan rijden. De agent reed hiervoor over de stoep met rechts van hem het doorgalopperende paard en links een muur. Het paard vond dat al snel welletjes, maakte een scherpe draai en sloeg een eenrichtingsstraat in. Daar stopte het beest plots, waarbij de huifkar omsloeg en op een auto viel. Dat bleek de auto van zijn baasje te zijn. Het paard was weer thuis.....
Provincie:
Tag(s):