maandag, 13. augustus 2012 - 12:33

Politie haalt bewoners uit flat vol rook

Roermond

De politie heeft in Roermond zaterdagmorgen drie mensen uit een flat gehaald aan de Carpentierstraat die vol rook stond. Een van de aanwezigen had na een avond stappen 's nachts een frietpan op het vuur gezet en was naar bed gegaan zonder de pan van het vuur af te halen.

Een toevallig passerende politiesurveillance ontdekte rond kwart over zes rook bij de flat en stelde direct een onderzoek in. Na aanbellen kwam de 41-jarige bewoner het balkon op. Zijn dochtertje lag nog in woning waarop hij met haar naar buiten kwam.

Bij het verlaten van de flat vertelde hij dat er nog een 34-jarige man in bed lag die niet wakker te krijgen was. Deze man werd vervolgens door een agent uit bed getrokken en uit de woning gehaald.

De gewaarschuwde brandweer heeft de frituurpan van het vuur gehaald en op het balkon gezet waarna de woning en het trapportaal geventileerd konden worden. De 34-jarige man werd voor controle per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een onderzoek ingesteld tegen hem op verdenking van brand door schuld.
Provincie:
Tag(s):