vrijdag, 15. juni 2012 - 21:06 Update: 24-09-2018 15:03

'Politie moet nog sneller worden'

Den Haag

Minister Opstelten van Veiligheid wil dat de politie er nog harder aan werkt om bij spoedgevallen sneller ter plaatse te zijn. Dit zegt de minister in een reactie op een onderzoek van RTL Nieuws.

Uit dit onderzoek bleek dat de politie nog te vaak te laat aankomt bij een spoedmelding. In 80 procent van de gevallen is de politie binnen een kwartier ter plekke, maar de afspraak tussen de korpsen en de minister is dat agenten in 90 procent van de gevallen binnen 15 minuten ter plekke zouden zijn. Dat is tenminste het streven.

De politie werkt er hard aan om de aanrijtijden te verkorten, maar vooral op het platteland komt het regelmatig voor dat agenten te laat zijn.

Omdat de Raad van Korpschefs wil dat bijvoorbeeld ook motor- of fietsagenten ingezet worden bij spoedgevallen, is het volgens de Raad vooral in uitgestrekte buitengebieden is nauwelijks mogelijk binnen een kwartier ter plekke te zijn. "Met de huidige bezettingsgraad zal je altijd tegen het probleem aan blijven lopen dat je 20 of 30 kilometer moet rijden.", zo meldt PowNed.De minister denkt dat door de vorming van de Nationale Politie al veel verbeterd kan worden.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: