maandag, 2. april 2012 - 12:14

Politie op school door dreigtweet

Sneek

Op vrijdag 30 maart kreeg de rector van het Bogerman College een vervelende tweet te lezen waarin werd gedreigd de school in brand te steken en ook werd er met geweld gedreigd.

In overleg met de Burgemeester Hayo Apotheker, de hoofdofficier van justitie, de rector en het bestuur van de school en de politie werd besloten tot preventief optreden. De politie zal daarom maandag aanwezig zijn op of in de nabije omgeving van het Bogerman College, school voor voortgezet onderwijs en gevestigd aan de Hemdijk 2 en 47 in Sneek.

Het bericht op twitter kan een uit de hand gelopen grap zijn maar kan ook serieus zijn bedoeld. Alle betrokken partijen nemen de melding dan ook serieus en willen door deze actie dergelijk gedrag ontmoedigen.

De politie wil graag in contact komen met de schrijver en melder van de tweet.
Hij of zij kan zich bij de politie melden via telefoonnummer 0800-7000. De politie wil ook graag in contact komen met getuigen of mensen die anderszins informatie hebben. Ook zij kunnen zich bij de politie melden bij het bekende telefoonnummer. Wanneer men anoniem wenst te blijven dan kan men zich melden bij Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000. Men kan zijn verhaal ook anoniem vertellen aan rechercheurs van de Criminele Inlichtingen Eenheid. Zij zijn bereikbaar via 088 - 1673775
Provincie:
Tag(s):