zaterdag, 14. januari 2012 - 19:30

Politie stelt onderzoek in naar pogingen ramkraken en tasjesroven

De politie stelt een onderzoek in naar een aantal ramkraken en tasjesroven en pogingen daartoe. Tussen 7.30 uur en 8.30 uur vonden er in Roermond een poging ramkraak en een ramkraak plaats op respectievelijk een winkel op de Mariagardestraat en een winkel op de Hoekstraat.

De eerste bleef bij een poging omdat de verdachten tegen een pui reden en niet verder konden. Hier bleef het bij schade aan de pui. De winkel aan de Hoekstraat betrof een reële ramkraak en het is op dit moment niet bekend of hier iets is buitgemaakt.

Korte tijd later vond er in Heythuysen op de Dorpsstraat achtereenvolgens een poging tot tasjesroof, een poging tot ramkraak op een winkel en een reële tasjesroof plaats. Gezien de korte tijd tussen de incidenten, kan het zijn dat er sprake is van een verband, maar dat zal uit onderzoek moeten blijken.

Bij een van de incidenten kon een getuige een kenteken doorgeven. Hierop is meteen een burgernetbericht uitgedaan. De politie komt in verband met het onderzoek graag in contact met mensen die informatie hebben over deze incidenten. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844 of anoniem met 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):