woensdag, 18. juli 2012 - 17:56

Politie zoekt man van vluchtauto

Op zondag 15 juli werd een man doodgeschoten. De politie heeft kort na dit feit twee verdachten kunnen aanhouden. De vluchtauto werd een dag later teruggevonden.

Omstreeks 20.50 uur kwam bij de politie de melding binnen van een schietpartij op de Falklanddreef. Agenten troffen het 20-jarige slachtoffer uit Amsterdam op de grond aan.
Kort na dit incident werden, na een uitgebreide zoektocht van de politie, twee mannen uit Amsterdam aangehouden in het Gagelpark. In de buurt van de mannen troffen agenten een vuurwapen aan.

Een rechercheonderzoek werd gestart en onderzoek wees uit dat na het incident een man hinkend naar een auto was gegaan en was weggereden.

Op maandagmiddag werd op het Van der Werffplein de betreffende auto teruggevonden. Gezien de sporen die werden aangetroffen kan geconcludeerd worden dat de bestuurder van de auto gewond is geraakt. Na een buurtonderzoek werd ook duidelijk dat de bestuurder van de auto op het Van der Werffplein is overgestapt in een andere auto.

De politie wil graag getuigen spreken die weten wie de auto op het Van der Werffplein heeft neergezet en in welke auto hij vervolgens is gestapt en wie deze auto bestuurde.

De aangehouden mannen zitten nog vast.

Getuigen kunnen bellen met 0900-8844. Men kan ook bellen met 0800-7000 om anoniem de informatie door te geven.
Provincie:
Tag(s):