woensdag, 6. juni 2012 - 13:35

Restaurant De Linthorst in Havelte wint HerrieXXL

Havelte

Dinsdagavond was het zover, de ontknoping van het populaire rtl4 programma ‘HerrieXXL’ met Herman den Blijker. De twee overgebleven restaurants, Weduwe van der Toorn in Scheveningen en De Linthorst in Havelte, streden in deze finale voor de cheque van €25.000,- en de eerste plaats als winnaars!

Na weken van strijden versloegen eigenaren Richard & Esther van Dijk met hun team van De Linthorst restaurant na restaurant om als één van de twee finalisten over te blijven voor de finale opdracht. Iedere opdracht stonden zij op scherp en bewezen zij met hun creatieve aanpak, prachtige gerechten en tomeloze doorzettingsvermogen dat zij als winnaars het programma als laatste zouden verlaten. Maandag 4 juni was het eindelijk zo ver, “een zenuwslopende dag” aldus van Dijk. “Wekenlang stonden wij met ons team op scherp en tijdens alle opdrachten kwamen we er goed uit. Ook kregen wij keer op keer van alle kanten en op vele manieren helpende handen aangeboden van gasten, bewoners en sponsoren echt geweldig hoe hoog de gunfactor lag! Op de dag zelf ging het nog wel met de zenuwen, maar ’s avonds was er geen houden meer aan. Je haalt je van alles in de kop en je kan zeggen wat je wilt maar uiteindelijk ga je toch voor de winst”.

Maandag 4 juni was voor het gehele team het spannendste moment. Deze dag kwam Herman hen wel of niet verblijden met een bezoek tussen 22:00 en 00:00 uur. “Wij hebben veel van onze vaste gasten persoonlijk uitgenodigd om bij deze avond aanwezig te zijn” vertelt Esther van Dijk. “Het was echt een feestje al voor we wisten of Herman wel of niet zou komen, en toen we door de tv-ploeg naar buiten werden gestuurd en hij daadwerkelijk aan kwam rijden, ging het dak er helemaal af”.
Dolgelukkig en ongelofelijk trots op de prestaties die het team van De Linthorst heeft laten zien in de afgelopen weken antwoordt het koppel lachend en met Drentse nuchterheid op de vraag wat zij de komende periode gaan doen; “Genieten van onze overwinning en keihard werken”. Het is duidelijk dat de van Dijkjes en hun team nog veel van zich gaan laten horen op culinair vlak.
Provincie:
Tag(s):