donderdag, 13. december 2012 - 12:49 Update: 08-07-2014 0:44

Scheidsrechter na rode kaart mishandeld

Arnhem

(Elfvoetbal) Na een weekend niet voetballen en aandacht voor respect is het weer misgegaan. Het amateurvoetbal is opnieuw opgeschrikt door een incident met een scheidsrechter.

Tijdens een oefenduel dinsdagavond tussen de amateurclubs MASV en De Paasberg uit Arnhem kreeg arbiter Rob Oldenhave klappen, nadat hij niet voor een strafschop had gefloten. Dat meldt De Gelderlander. Een 27-jarige speler protesteerde zo heftig daartegen dat hij de rode kaart kreeg.

De arbiter geslagen
Daarna ging hij door het lint en sloeg hij de arbiter. Ploeggenoten probeerden hem nog tevergeefs in bedwang te houden. Het duel werd meteen gestaakt.

'Geen ernstige verwondingen'
De scheidsrechter liet tegenover het provinciale dagblad weten geen ernstige verwondingen te hebben. Het bestuur van voetbalclub MASV heeft de betreffende speler een aangetekende brief gestuurd dat hij niet meer welkom is.

MASV voorwaardelijk uit de competitie
Ook wordt bij de politie een straatverbod aangevraagd en wordt aan de leden royement van de speler voorgedragen. MASV was al voorwaardelijk uit de competitie genomen door de tuchtcommissie en vreest dat die straf nu onvoorwaardelijk wordt.

Het incident gebeurt ruim een week na de gewelddadige dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen. Die werd in Almere na afloop van een wedstrijd tussen SC Buitenboys B3 en de Amsterdamse club Nieuw Sloten B1 ernstig mishandeld door spelers van de bezoekende club. Een dag later overleed hij in het ziekenhuis.
Categorie:
Tag(s):