woensdag, 8. augustus 2012 - 17:02

Scheve toren Oldehove trekt dit seizoen al 10.000 bezoekers

Leeuwarden

Vandaag, woensdag 8 augustus, is de 10.000ste betalende bezoeker welkom geheten in de scheve toren Oldehove. Dit heeft de gemeente Leeuwarden woensdag laten weten.

De gelukkige was Marion Petit uit Den Haag die met haar man Drewin Nieuwenhuis vanuit Earnewâld met een sloep over de Friese wateren vaart.

Torenwachter
Uit handen van torenwachter Titus Oomes kreeg mevrouw Petit een bos bloemen en enkele boeken over de geschiedenis van dit Leeuwarder symbool. De toren blijkt deze zomer vooral een goede attractie te zijn wanneer het weer wat minder is.

Er komen nogal wat toeristen naar de toren die een paar dagen met hun boot in de Prinsentuin liggen. Het Leeuwarder publiek is met name nieuwsgierig om vanuit het kraaiennest, dat dit voorjaar werd aangebracht, het Oldehoofsterkerkhof en hun stad te bekijken

Klimmende bezoekers
Geteld zijn de betalende bezoekers die de toren ook daadwerkelijk beklimmen of met de lift omhoog gaan. Als de niet (of weinig) betalende bezoekers in het kader van open dagen, onderwijsprojecten en arrangementen – of diegenen die beneden in de toren alleen maar even rondkijken – zouden zijn meegerekend, kwam het aantal op zeker de helft meer uit.

Openingstijden
De openingstijden zijn dit jaar ruimer. De Oldehove is van half april tot en met eind oktober geopend van dinsdag tot en met zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur. Op donderavonden in juli en augustus is de toren geopend van 19.00 tot 21.00 uur.
Provincie:
Tag(s):