maandag, 17. december 2012 - 9:13 Update: 08-07-2014 0:44

Van de Kerkhofjes: 'Wijnaldum had Messi zo kunnen passeren'

(ElfVoetbal) "Het was geen slechte wedstrijd. PSV begon goed. Maar de agressiviteit ontbrak. Ze gingen een beetje knullig met de kansen om." Dat vond Willy van de Kerkhof over de prestatie van de Eindhovense club zaterdag uit tegen NEC.

In Nijmegen werden de punten middels een 1-1 gelijkspel gedeeld. "PSV heeft te veel kansen nodig. Georginio Wijnaldum had in een paar weken tijd zo Lionel Messi kunnen passeren, als hij alle ballen erin had geschoten die hij in kansrijke positie kreeg", vervolgde de helft van de tweeling in hun maandagochtendcolumn Tikkie Terug op Omroep Brabant.

"Het is natuurlijk jammer dat je een 0-1 voorsprong niet vasthoudt", beschreef René. "PSV miste scherpte en agressie, die ze een week eerder tegen FC Twente wel hadden. PSV liet de kans liggen om de wedstrijd naar haar hand te zetten. Als je de kansen krijgt, maar ze niet afmaakt, is dat jammer. Nu moet je nog een goed resultaat neerzetten bij NAC Breda, waar PSV het elk jaar moeilijk heeft."

"Als je deze kansen laat liggen, word je geen kampioen", vervolgde Willy op zijn beurt. "Wedstrijden als NEC-uit moet je dan in winst omzetten. Je begint zo geweldig. Met de rust moet je met 0-2 of 0-3 voor staan. Maar de scherpte, een beetje agressiviteit. Dat wordt duidelijk gemist. NEC krijgt dan altijd een kansje en ze schieten hem er voortreffelijk in."

RKC Waalwijk pakte in de extra tijd nog een verrassend, maar wel verdiend punt, bij Vitesse. René: "Vitesse speelde minder. Iedereen heeft zoiets dat Vitesse een topclub in wording is, maar ze hebben nog heel ver te gaan. RKC Waalwijk doet het goed, ze zijn lekker op weg. Het was wel jammer voor Willem II. Ze speelden goed tegen Ajax."
Categorie:
Tag(s):