dinsdag, 18. december 2012 - 8:13 Update: 08-07-2014 0:44

Wordt de aarde vrijdag opgeslokt, of moeten we juist feesten?

Uithoorn

Vrijdag is het zover. Dan is het 21 december 2012, de dag waarop de Mayakalender zou aflopen en sommigen beweren dat de wereld vergaat.

Wat hebben we met z'n allen te vrezen of staan we straks toch weer gewoon 2013 in te luiden.

Dat de mensheid en wellicht ook onze aarde kan worden vernietigd, daar hoef je geen hoogleraar of Maya voor te zijn om dat in te zien. Maar wat zijn onze aardse bedreigingen eigenlijk? Wij van BlikopNieuws.nl hebben een top drie samengesteld waarvan wij denken dat het wel eens menens kan gaan worden, maar niet vrijdag al.

Op nummer 3
Op plek drie van de lijst komt het gevaar van het creëren van het zwarte gat door de mens. Een aantal wetenschappers is bevreesd dat door de experimenten met de deeltjesversneller door het Zwitserse CERN de wereld zal worden opgeslokt nu de zwarte gaten steeds groter worden gemaakt ten behoeven van de wetenschap. De meeste wetenschappers denken dat het apparaat volledig veilig is. Maar sommigen zijn bang dat er in de deeltjesversneller anti-materie ontstaat en we er 'allemaal aangaan'. De antimaterie, of zwarte gat, is zo compact dat zijn zwaartekracht zelfs licht niet laat ontsnappen. Zo'n zwart microgat zou de aarde van binnenuit op kunnen opeten. Een ander spookbeeld zijn strangelets, nieuwe combinaties van de al bekende bouwstenen van de materie, die alle andere deeltjes veranderen in kopieën van zichzelf.

Op nummer 2
Ook de dreiging van een oorlog maakt kans op een grote vernietiging van het leven op aarde. Zo houden wereldleiders op dit moment Iran scherp in de gaten als het gaat om hun nucleaire ambities. Maar ook andere landen beschikken over een groot wapenarsenaal van atoombommen tot kernwapens. Sommige van deze wapens beschikken over zoveel kracht, dat de straling wel drie keer rond de planeet zal trekken. Bij sommige wapens zal er zoveel vervuiling in de lucht optreden dat zomers veranderen in winters.

Op nummer 1
Een griepuitbraak zoals De Spaanse Griep in 1918-1919 komt op 1 . Deze wereldwijde epidemie eiste naar schatting 20 tot 100 miljoen levens. Ook vandaag de dag duiken nieuwe virussen op. De laatste ontwikkelingen over virussen in de media, is de Mexicaanse griep welke nog in een beginstadium verkeert, maar de wereldwijde angst hiervoor is zeer groot. Wereldwijd worden nu vaccins aangemaakt waarvan we niet precies weten, of ze wel werken. Maar ook de bijwerkingen zijn niet helemaal duidelijk. De meningen hierover door experts zijn divers te noemen.

En natuurlijk kan de lijst nog flink worden aangevuld. Zo houden sterrenkundige zich bezig met een inslag van een superkomeet en ruimtewezens die de planeet zouden kunnen aanvallen. Anderen maken zich druk om de opwarming van de aarde.

Maar om terug te gaan naar de Maya-kalender. Vrijdag zal de wereld niet vergaan. In een interview met CBC zegt Leonze Barreno, Maya-kenner bij uitstek en opgeleid om de Maya-kalenders te lezen en te interpreteren, dat het juist vrijdag een dag moet zijn om te vieren. Die dag is de dag dat een nieuwe cyclus van 5126 jaar begint.” Volgens Gregoria blijft de wereld gewoon bestaan. “Al denk ik wel dat die nieuwe cyclus het bewustzijn van de mensen aangrijpend zal veranderen.”
Categorie:
Tag(s):