vrijdag, 7. juni 2013 - 15:40 Update: 03-07-2014 0:56

Brug en beeld Majoor Bosshardt op de Wallen

Foto van beeld Majoor Bosshardt op bankje | BON
Foto: Bon
Amsterdam

Vrijdag is in de Amsterdamse binnenstad de Majoor Bosshardt-brug onthuld.

De brug over de Oudezijds Achterburgwal - die nu voorheen bekend was als brug 211 - ligt midden in het gebied waar Majoor Bosshardt jarenlang heeft gewerkt als heilsoldaat en nabij het door haar opgerichte Goodwillcentrum. De brug bevindt zich ter hoogte van de Oudekennissteeg en Molensteeg. Naast de brug is ook een beeld van de Majoor zittend op een bankje geplaatst. 

Marjoor Bosshardt verwierf in Nederland bekendheid door haar werk bij het Leger des Heils. Voor haar werk ontving zij meedere onderscheidingen. In 1966 werd zij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Enkele jaren daarvoor heeft ze ook de hoogste onderscheiding van het Leger des Heils gekregen, de Orde van de Stichter. In 1975 onving de majoor de Zilveren Eremedaille van de stad Amsterdam. Ook werd zijn in november 2009 verkozen tot de Grootste Amsterdammer Aller Tijden. Op 25 juni 2007 is de majoor op 94-jarige leeftijd overleden.

Op 8 juni 2013 zou de majoor de leeftijd van 100 jaar bereikt hebben. Dit jubilieum wilde de burgemeester en het stadsdeel aangrijpen om de majoor postuum te eren voor haar vele goede werk en haar grote verdiensten voor Amsterdam en de Amsterdammers.

 
Provincie:
Tag(s):