dinsdag, 14. mei 2013 - 10:58 Update: 03-07-2014 0:58

Drugsvangst bij transportbedrijf in Uithoorn

foto van transport | Archief fbf
Foto: fbf
Uithoorn

Na uitvoerig rechercheonderzoek werd een internationaal drugstransport onderschept en werden vijf verdachten aangehouden. In totaal werd ruim 200 kilo aan softdrugs, een kilo harddrugs, een vuurwapen en een hoeveelheid geld inbeslaggenomen.

De zaak kwam aan het rollen toen in 2012 een Nederlandse vrachtwagenchauffeur werd aangehouden door de Franse politie. In zijn vrachtwagen werd veertien kilo harddrugs aangetroffen. De vrachtwagen was van een transportonderneming in Uithoorn. Door de Amsterdamse politie werd begin 2013 een onderzoek gestart en een andere Nederlandse chauffeur uit Nederland werd in Frankrijk aangehouden omdat hij 3 kilo cocaïne in zijn wagen had. Ook deze chauffeur was van het Uithoornse bedrijf.

Inval transportbedrijf

Het rechercheonderzoek ging verder en op 2 april 2013 werd een inval gedaan bij het transportbedrijf. In een aantal dozen werd zestig kilo aan softdrugs aangetroffen en een kilo aan harddrugs. Naast de inval in het bedrijf werd ook een inval gedaan in een woning aan het Zeebruggeplein in Amsterdam. Hier werd 150 kilo softdrugs aangetroffen een vuurwapen.

Transportbedrijf gesloten

Het Uithoornse transportbedrijf werd door de gemeente gesloten. Twee dure auto's werden inbeslaggenomen en 50 duizend euro aan contant geld.