maandag, 4. november 2013 - 16:33 Update: 03-07-2014 0:49

NS houdt zich niet aan afspraken treintoiletten

foto van trein | fbf
Foto: fbf
Utrecht

NS houdt zich niet aan de toezeggingen, die minister Schultz in 2011 aan de Tweede Kamer heeft gedaan, over de inzet van toiletloze treinen, aldus reizigersorganisatie Rover. In 2011 werd toegezegd de toiletloze treinen alleen op trajecten in te zetten die aan bepaalde voorwaarden voldoen. Daarnaast is toegezegd helder aan reizigers te communiceren om welke trajecten het gaat, zodat reizigers hiermee bij het plannen van hun reis rekening kunnen houden.

De informatie (in de vorm van een kaart van het spoorwegnet) die op de website van NS is geplaatst is bijna niet te vinden en sinds 2011 niet bijgewerkt. De vorig jaar geopende Hanzelijn (Lelystad – Zwolle) is op de spoorkaart nog niet eens ingetekend. Trajecten van andere vervoerders worden niet weergegeven. De NS-sprinters rijden bovendien inmiddels op veel meer trajecten dan op de kaart staan aangegeven.

Rover heeft bij verschillende gelegenheden NS op deze tekortkomingen geattendeerd. Rover heeft samen met andere organisaties actie gevoerd om treintoiletten gerealiseerd te krijgen en is dan ook blij met de toezegging van NS dat in 2025 alle treinen van een toilet zullen zijn voorzien. In dat jaar zullen oudere toiletloze treinstellen buiten dienst zijn, en in 2017 wordt begonnen met de inbouw van toiletten in 131 treinstellen die na 2025 nog in dienst zullen blijven.

'We beseffen dat dit voor reizigers die van een toilet afhankelijk zijn nog lang duurt, zoals vorige week ook is gebleken toen de organisatie TreinenMetToiletten aan de Tweede Kamer een petitie aanbood', aldus Rover.  

Provincie:
Tag(s):