vrijdag, 6. september 2013 - 19:26 Update: 03-09-2018 14:37

OM eist zes jaar tegen slavendrijver

OM eist zes jaar tegen ‘slavendrijver’
Foto: SXC
OM eist zes jaar tegen ‘slavendrijver’
Foto: SXC
Utrecht

Het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie (OM) heeft vrijdag bij de rechtbank Utrecht zes jaar gevangenisstraf en een geldboete van 40.000 euro geëist tegen een Bulgaar wegens mensenhandel.

In de ogen van de officier van justitie is de 49-jarige man die terecht stond een slavendrijver.

Al jaren zou hij vrouwen tewerk hebben gesteld in de prostitutie. Hij werkte zelf niet en leefde als pooier van de inkomsten van de vrouwen. In 2002 was de man al eens veroordeeld voor vrouwenhandel. Uit het onderzoek kwam naar voren dat de slachtoffers van de verdachte als minder dan een goed werden behandeld.

Een vrouw die duidelijk emotioneel afhankelijk van de man was, kreeg toegevoegd “zonder geld geen love you”. Uiteindelijk liep het met haar niet goed af. Ze raakte aan de drugs en werd gewetenloos aan de kant en uit huis gezet.

Een andere vrouw werd opgehaald uit Tsjechië en in de raamprostitutie in Groningen aan het werk gezet. Ze was bang en werkte maar kort. Haar vader en broer kwamen haar uit de uitbuitingssituatie weghalen.

Het OM verweet de verdachte misbruik te hebben gemaakt van de kwetsbare positie van drie vrouwen. Hun schulden voor huishuur en autokosten liepen door zijn toedoen op. De vrouwen stonden onder zijn strenge controle en werden bedreigd met geweld. “Hij heeft zijn financieel gewin voorop gesteld. Met volledige miskenning van de lichamelijke en geestelijke integriteit van de vrouwen,” aldus de officier van justitie.

Categorie:
Provincie: