maandag, 16. december 2013 - 15:04 Update: 03-07-2014 0:46

Politie pakt twee Satudarah-leden op

Foto van lid motorclub Satudarah
Foto: Archief FBF.nl

Maandag heeft de politie een 48-jarige verdachte uit Ahaus (Dld) aangehouden op verdenking van witwassen. Dit meldt de politie maandag.

'De man is lid van outlawmotorclub Satudarah', aldus de politie.

Onderzoek
De man is vanochtend vroeg aangehouden in Duitsland na een langdurig onderzoek naar het witwassen van crimineel verkregen vermogen. Het geld zou afkomstig zijn van strafbare feiten. De man wordt, naast het witwassen, ook verdacht van afpersing. De man is op verzoek van de Nederlandse politie aangehouden in Duitsland. De Nederlandse politie heeft Duitsland om overlevering van de verdachte gevraagd. De verdachte is in verzekering gesteld.

Doorzoekingen
Op diverse locaties in Nederland (Enschede, Maastricht, Bergen op Zoom), Duitsland en België zijn doorzoekingen verricht. Daarbij zijn diverse goederen en administratie in beslag genomen. Over de waarde van de in beslag genomen goederen is nog niets bekend.

In een woning in Enschede en in een woning in Bergen op Zoom werden tijdens de doorzoeking hennepkwekerijen aangetroffen. Deze zijn op bevel van de officier van justitie geruimd. De bewoner van de woning in Bergen op Zoom, een 44-jarige man, is aangehouden. In zijn woning werd ook een vuurwapen aangetroffen. De man is ook lid van motorclub Satudarah. Bij de hennepkwekerij in Enschede werd de 22-jarige bewoonster aangehouden. Ook deze verdachten zijn in verzekering gesteld.


Samenwerking
De politie heeft in het onderzoek samengewerkt met het Openbaar Ministerie, Belastingdienst en Defensie. Defensie heeft op twee locaties in Nederland ondersteund met specialistische zoekcapaciteit.

Provincie: