maandag, 3. juni 2013 - 9:08 Update: 03-07-2014 0:57

Tielemans stapt op na kroegentocht, coalitie Helmond valt

Foto van taxi | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Helmond

De Helmondse wethouder Peter Tielemans is zondagavond opgestapt nadat in het weekeinde ophef was ontstaan over zijn declaratiegedrag.

De wethouder van de partij SDOH voelde zich niet meer gesteund door de rest van het college. De fractie heeft vervolgens de stekker uit de coalitie getrokken.

Het Eindhovens Dagblad onthulde dit weekend dat wethouder Tielemans zich de afgelopen twee jaar op kosten van de gemeente met de taxi naar het café liet rijden. Het college van B&W van Helmond nam zondag tijdens een ingelaste vergadering afstand van het declaratiegedrag van wethouder Tielemans en zijn interpretatie van de betreffende afspraken.

Burgemeester Blanksma: “Als bestuurder moet jouw integriteit boven iedere twijfel verheven zijn; juist omdat wij werken met geld van de samenleving. Het college betreurt het ten zeerste dat het openbaar bestuur door deze kwestie in een negatief daglicht is gesteld.”

Voor de bovengenoemde collegevergadering waren de twee wethouders van de fractie SDOH-D66-Helmondse Belangen (de heren Tielemans en Van den Heuvel) wel uitgenodigd, maar zij waren niet aanwezig. Tielemans liet gisteravond weten dat hij niet verder wil als wethouder, waarop de gecombineerde fractie waar hij deel van uitmaakt de steun voor het college introk.
 

Provincie:
Tag(s):